ISTIQAMAH.

TEKS : Faizah Yusoff
FOTO : Faizah Yusoff
#Entri 49

Alhamdulillah, masih diberi peluang bercerita dan berkongsi pengalaman menjadi hometutor. Akhir-akhir ini saya asyik terselang satu hari bila nak memuatkan entri. Agak terbatas waktu untuk bersama 'lappy' kesayangan saya. Hai, macam mana lah nak maju ni Faizah oi...
Sebenarnya berat juga ya istiqomah ni. Saya selalu bercita-cita nak selalu buat tahajjud, selalu baca al-Qur'an, selalu mengamalkan ma'thurat pagi dan petang tapi selalunya memang tak kekal. Akhirnya, jadi kelaut saja. Lepas tu ulang balik perkara yang sama, bercita-cita dan mulai buat dan akhirnya bila dah terlepas satu hari, semangat pun pudar.
Sekarang saya kena istiqomah dalam apa yang saya ingin capai pula. Kenapa saya bersama kumpulan sokongan ABDR ini. Sebab saya sedang bersama sebuah kumpulan yang hebat. Dan saya mahu hebat seperti mereka juga. Semoga saya terus istiqomah dalam usaha kecil ini. Usaha untuk terus menulis dan menulis tanpa jemu berkongsi pengalaman dan cerita supaya boleh dijadikan ikhtibar atau persediaan buat orang lain yang punyai isu yang sama.

Kadang-kadang saya terfikir, bila singgah di blog sahabat-sahabat maya ABDR, saya tengok kebanyakan sahabat menggunakan platform blog untuk menjual barang. Istilah betulnya berkongsi kelebihan barang yang diniagakan. Alhamdulillah. Kuasa blog memang tak dapat dinafikan, sungguh berpengaruh. saya terfikir, saya pula, apa yang saya nak kongsikan? Saya bukan pengeluar produk, saya bukan penjual, saya hanya boleh berkongsi cerita tentang hometuition yang saya jalankan secara sepenuh masa di bumi kelahiran saya di Kelantan.
Ya, itulah servis yang saya tawarkan. Berkongsi maklumat tentang peluang menjana pendapatan sebagai hometutor buat mereka yang tercari-cari lagi idea untuk menjana wang secara mudah dan tanpa modal. Kata mentor saya Pn.Anys Idayu itulah produk atau servis awak, awak cuma perlu ISTIQOMAH dalam penulisan. Ya, ISTIQOMAH!
Semoga saya terus kuat untuk sentiasa berkongsi idea dan pengalaman yang tak seberapa dengan sahabat-sahabat di luar sana.

**Catatan hari ini agak kesayuan sebab hujan lebat sangat dan mood kesejukan terlampau. Hehe

Comments

Popular posts from this blog

TIPS MELETAKKAN HARGA

IDEA BUKA PUSAT TUISYEN

TIPS HEBAT MENJADI TUTOR HEBAT